Prijs van zonnepanelen

In de afgelopen jaren zijn de kosten voor zonnepanelen flink gedaald mede door een hoger vermogen in wattpiek per zonnepaneel.

Het zonnepanelensysteem bestaat uiteraard uit zonnepanelen, maar ook uit een omvormer of omvormers met monitoring, montagematerialen en de installatie zelf. Verder zijn de aantrekkelijker uitziende zwarte zonnepanelen (ook wel “all black” genoemd) niet duurder meer dan de blauwe zonnepanelen.
 
De aanschafprijs hangt af van uw jaarverbruik en het aantal zonnepanelen. Bij een gunstig gelegen dak (weinig schaduw, veel zonnestraling) heeft u uw systeem al binnen vijf tot zeven jaar terugverdiend. Ligt uw dak minder gunstig, dan gaat het om een gemiddelde terugverdientijd van zes tot zeven jaar. Uiteraard moet er bij het bepalen van de energiebehoefte ook worden gekeken naar het aantal personen in uw huishouden en eventuele veranderingen in de nabije toekomst: gaan er bijvoorbeeld kinderen het huis uit?
 
Voor een huishouden van vier personen ziet het plaatje er ongeveer als volgt uit met een zuid ligging van uw dak met een a la carte basispakket:

Aantal personen
in huishouden
Gem. elektr. verbruik per jaar in kWh# Wp waarin voorzien moet worden (kWh/0,90)# zonnepanelen (405 Wattpiek per paneel)Gemiddelde prijs zonnepanelen incl. omvormer en installerenGemiddelde besparing per jaar
44.0004.40011€ 5.200€ 1.400

Overigens gaat u wel vanaf dag één na aanschaf van uw zonnepanelen besparen. Uw voordeel is direct maandelijks voelbaar in uw portemonnee doordat uw energievoorschot lager uitkomt.

Als particulier zonder omzetbelastingnummer kunt u de BTW over de aanschaf van het gehele systeem, minus een klein forfaitbedrag, terugvragen bij de Belastingdienst. Partner van Zon Advies Nederland is de firma De Centrale BTW Teruggave. De Partner verzorgt professioneel voor honderden particulieren maandelijks de BTW teruggave. (www.btw-zonnepanelen.nl)

Neem vrijblijvend contact op