Zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen? Zonnepanelen produceren stroom doordat de zonnecellen het licht omzetten in elektriciteit. Met behulp van een omvormer wordt de elektriciteit aangesloten en gekoppeld aan het energienet.

De laatste jaren zijn de prestaties van zonnepanelen sterk toegenomen. Doordat de kwaliteit en prestaties zijn verbeterd, worden zonnepanelen daardoor voordeliger in prijs.

Een trend is de verschuiving van polykristallijne zonnecellen naar de hoger efficiënte monokristallijne zonnecellen, onder meer doordat deze laatste, kwalitatief betere, zonnecellen sterk in prijs zijn gedaald. Dit leidt weer tot een hoger Wp (Wattpiek)-vermogen per zonnepaneel en een hogere stroomproductie.

Ook zien we dat de standaard 60-cells-zonnepanelen vervangen worden door de populaire 120-halfcells-percium-zonnepanelen. Deze panelen leveren een hoger vermogen in Wp (Wattpiek) en daardoor een hogere stroomproductie in kWh.

Niet alleen het hogere vermogen is een verbetering, ook de duurzaamheid van zonnepanelen is verbeterd, waardoor deze minder snel verouderen (degeneratie). Een standaard vermogensgarantie van zo’n 80% na 25 jaar zien we verbeteren naar een minimale vermogensgarantie van liefst 92% na 25 jaar.

Veel fabrikanten van zonnepanelen die Zon Advies Nederland installeert zijn aangesloten bij PV Cycle . Uw zonnepanelen worden na de levensduur van tientallen jaren gerecycled.

Als eerste fabrikant ter wereld heeft SunPower bijvoorbeeld de prestigieuze onderscheiding Cradle to Cradle Certified™ – Bronze in de wacht gesleept voor de SunPower Maxeon-zonnepanelen.

Cradle to Cradle Certified is een keurmerk onder licentie van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Neem vrijblijvend contact op